Psychologie

Een psycholoog luistert, stelt vragen en laat zien welke kanten het op kan. De cliënt zélf kiest en volgt het pad. Dat is de kracht van ondersteuning door een hoogopgeleide professional.

Ook al voelt het soms anders, doen wat een ander je opdraagt is meestal gemakkelijker dan je eigen weg zoeken. Toch maakt zelfsturing en persoonlijke ontwikkeling een mens sterker en gelukkiger dan een dwingende leiding. Om vooruit te komen in je leven, in je baan, je carrière, moet je dus zelf aan het roer staan. Psychologen zijn ervoor opgeleid om jou te helpen navigeren.

 

Deskundige gids

De mens is niet gemaakt om alleen te zijn. Door te praten met anderen leren we wie we zelf zijn. Maar het maakt nogal wat uit of je gesprekspartner een partner, buurman, oom of professionele psycholoog is. Praten over jouw vragen is te persoonlijk en te belangrijk. Psychologen zijn hoogopgeleide professionals wier beroep en vaak ook passie het is om mensen te helpen zichzelf beter te leren kennen. Want zelfkennis is het begin van alle wijsheid.