Gelukkig zijn

Waarom lijken sommige mensen dag in dag uit gelukkig en anderen niet? Hebben ze gewoon geluk; een leuke baan en een fijne partner? Of zoeken ze het op?

Hoe wordt een mens gelukkig? Al duizenden jaren zoeken filosofen het antwoord. Er is niet één algemeen antwoord, want ieder mens wordt gelukkig van andere dingen. Iedereen moet op zoek naar het geluk in zichzelf. Hoe?

 

Alles groeit door aandacht

Als je aandacht besteedt aan jezelf, komt het antwoord uit jezelf. Want het zijn jouw unieke gedachten en gevoelens. Om jezelf te zien, heb je een spiegel nodig. En om je gedachten en gevoelens te ontdekken heb je een ander mens nodig. Iemand die weet hoe het brein van de mens werkt. En dat is een goed opgeleide psycholoog. Een gids die je helpt begrijpen waarom je denkt zoals je denkt en hoe je dat - eventueel - kunt veranderen. En daardoor een gelukkiger leven kunt leiden.

 

Praat je met je psycholoog, dan praat je met jezelf. Je ontwikkelt jezelf, omdat je gesprekspartner goed naar je luisteren kan en de juiste vragen stelt. Precies díe vragen die jou helpen je eigen antwoorden te vinden op wat jou gelukkig maakt.

 

Praten met een psycholoog is investeren in jezelf.